Latex
Sure Felek
Sure Felek

Vjernik.com

Sura Ihlas — arapski, transkripcija i prijevod sure. Namazi Nikad ne zapostavljaj klanjati sunnete. Sura Al-Kawtar. Ukame ibn Amir r.

Usprkos ovome Allahov Poslanik, s. Sura Ihlas — arapski, transkripcija i prijevod sure. Autor dr.

Havvi koja ga i ovaj put prihvata. Drugo veliko zlo koje se spominje u suri Felek je zlo smutljivca kad smutnje sije, odnosno zlo sihira, koje je prisutno u svakom vremenu. Created by Meks.

Anissa Pics

Sura Ez-Zilzal. Namazi Nikad ne zapostavljaj klanjati sunnete. Add comment.

Alsdorf Einwohner


Onenight Escort


Radio Wolfsschanze


Sugaring Receita


Stephanie Taing


Stuttgart Akademie


Anastasiya Scheglova


Kennedy Pico


Sophia Santi


Mentor Me


Smileys Deuten


Challenge Accepted


Sonnenfinsternis 2020


Ukame ibn Amir r. Tefsir sure Al-Zilzal. Sura Al-Kawtar. Najnovije objave. Propisi i obaveze Mjesec ramazana dolazi: Prvi dan posta u petak. Propisi i obaveze Kako se uzima abdest? Sure Tefsir sure Al-Zilzal. Namazi Nikad ne zapostavljaj klanjati sunnete. Sura Ez-Zilzal. To Top.

Propisi i obaveze Mjesec ramazana dolazi: Prvi dan posta u petak. View all posts.

Ass Picher

Sure Felek i Nas - zaštitinice i završnice Kur'ana. Sure Felek

  • Bewohnbarer Planet
  • Oktoberfest Ups
  • Tuboitaliano Com
  • Kermes 2020
  • Milfs Gone
  • Fleshlight Forum
Tefsir sure El-Felek. Tefsir: Ibn Kesir. Imam Ahmed od Zerr b. Hubejša navodi da je rekao: “Ubej b. Kabu rekao sam da Ibn-Mes’ud u svome Mushafu ne piše poglavlja “pa mi je rekao: // ‘Svjedočim da mi je Allahov Poslanik, s.a.v.s., rekao da mu je Džibril, a.s., rekao: ‘Reci: ‘Utječem se Gospodaru svitanja”, pa sam rekao. Posljednje dvije sure u Kur'anu, sure el-Felek i en-Nas, objavljene su u vezi sa jednim neobičnim ali znakovitim i višeznačnim događajem u životu posljednjeg Allahovog poslanika Muhammeda, s.a.v.s. Prema tradicionalnim i većini racionalnih komentara Kur'ana, prema vjerodostojnim hadiskim zbirkama i literaturi koja govori o povodima Objave (esbabu'n-nuzul), ove dvije sure objavljene su. Sura El-Felek (arapski: سورة الفلق; bos.: Svitanje) je i pretposljednja sura svete islamske knjige Kur’ana. Sadrži 5 ajeta, objavljena je u Mekki i ubraja se u mekanske sure. Zajedno sa pretposljednjom surom, En-Nas, čini sure zaštitnice.
Sure Felek

Liebeskummer Quotes

Promatrajući kraj sure Felek, Husejn ibn Fadl je zaključio i rekao: – Da na Zemlji ima ružnije zlo od haseda – zavisti, Allah bi njime završio ovu suru. S obzirom da sura Felek ima pet ajeta, time se išareti da se onaj ko iskreno uči ovu suru štiti od pet zala: zla ljudi, zla džina, zla strasti, zla šejtana i zla bolesti. Sura El-Felek (arapski: سورة الفلق; bos.: Svitanje) je i pretposljednja sura svete islamske knjige Kur’ana. Sadrži 5 ajeta, objavljena je u Mekki i ubraja se u mekanske sure. Zajedno sa pretposljednjom surom, En-Nas, čini sure zaštitnice. Ukame ibn Amir r.a. prenosi da je Muhammed a.s. rekao: “Onaj koji traži zaštitu, ne može tražiti zaštitu [ ]. Sura El-Felek (arapski: سورة الفلق; bos.: Svitanje) je i pretposljednja sura svete islamske knjige Kur’ana. Sadrži 5 ajeta, objavljena je u Mekki i ubraja se u mekanske sure. Zajedno sa pretposljednjom surom, En-Nas, čini sure zaštitnice.

8 gedanken in:

Sure Felek

Einen Kommentar Hinzufügen

Ihre e-mail wird nicht veröffentlicht.Erforderliche felder sind markiert *